weddingsDenna sida är till för dig som är intresserad av att läsa om bröllop. Det finns så otroligt mycket att tänka på om man ska planera ett bröllop. Allt får inte plats här men det är en start som förhoppningsvis kan ge dig olika idéer och infallsvinkar inför ditt eget bröllop.

Här kan du läsa om tankar om frieriet, om att planera en bröllopsfest och hur man ska tänka om maten. Du får även en kort inblick i brudklänningens historia och hur man kan klä sig som brud idag.

Det juridiska är också en viktigt aspekt att tänka på om man ska gifta sig och här finns en kortfattad förklaring till vad det innebär att vara gift eller sambo.

En liten utläggning om efternamn finns också, vilket är otroligt intressant. Det finns nog många som inte vet att det är relativt lätt att hitta på ett eget nytt efternamn och få igenom det via en ansökan till Patent och Registreringsverket. En annan detalj som kanske inte alla vet är att om man varit gift tidigare och då tagit den förre partnerns efternamn, kan inte detta namn gå vidare till en ny partner.
Ett exempel för att klargöra: Kalle Buvoir ska gifta sig med Anna Ekesvärd. Båda har fått sina efternamn från sina f.d partners då båda varit gifta tidigare. Båda namnen är vackra och paret bestämmer sig för Buvoir, men det är inte tillåtet, då det inte är Kalles ursprungliga familjenamn. De får antingen plocka upp något av sina egna släktnamn, hitta ett gammalt släktnamn, fortsätta heta olika eller hitta på ett helt nytt namn.

Förhoppningen med denna sida är att ge läsare information och tips inför sina egna bröllopsplaneringar.