Bröllopsfoton

wedding PhotosIdag när precis vem som helst av dina gäster kan fotografera enkelt med sina mobiler, kanske man tänker att man inte behöver boka en proffsfotograf för att ta bröllopsbilderna. Det är trots detta ändå något att överväga. Om man inte har någon av gästerna som man vet är verkligt duktig på att ta foton, kanske har det som hobby, så kan fotona rent av bli mediokra och trista.
Det kan verka bra att alla gäster som vill, kan fota och sen skicka över dem till brudparet men alla vet hur foton lite senare på kvällen (efter lite alkohol) kan vara både suddiga och mörka. Ett problem som kan uppstå är att ingen tog foton eftersom de tänkte att någon annan gjorde det.

Rådet är, att boka en fotograf som tar bröllopsfoton innan festen, kanske tom före vigseln, när man är precis nyfixad i håret och kläderna är skrynkel- och fläckfria. Om man inte vill att fotografen ska hänga med på hela festen kanske man här kan be ett par vänner att vara huvudansvariga för festfoton, men då ska det som sagt vara någon man litar på och som man vet kan ta vettiga kort.

En kul grej som många gör är att köpa engångskameror som ställs ut lite här och var på borden så att vilken gäst som helst kan fota, men risken är ju att många foton bara är att kasta efter att man framkallat dem. Det är dock en trevlig sak som kan skapa sysselsättning och samtalsämnen kring borden.

En annan trevlig detalj är att någon fotograferar alla gästerna när de kommer, så att alla verkligen fastnar på bild åtminstone en gång. Det blir ett bra minne och oftast blir dessa foton bra eftersom alla är fina och fräscha och glada. Den här typen av bilder kan påminna lite om mingelbilder som tas på kändisar på röda mattan in till Oscarsgalan.